diumenge, 22 de febrer del 2015

POLÍGONS CÒNCAUS I CONVEXOS


Ahir a la tarda, vam treballar els angles a partir dels polígons còncaus i convexos. A l'entrar a l’aula tots vam seure al voltant de dues figures que prèviament havia preparat la mestra, ella ens va confirmar que eren polígons, ja que tenien més de tres costats (tots eren rectes).
Els polígons eren els següents:

Aquest dibuix representa els polígons a partir els quals vam treballar, entre els dos polígons es poden trobar semblances i diferències. Una semblança podria ser que en les dues formes hi pots trobar cinc costat rectes, o per exemple cinc vèrtexs. Una altre semblança es que els dos polígons son irregulars per tant, no tots els costats són de la mateixa mida.
Al dibuix també hi podeu trobar les paraules “còncau i convex”, això es perquè en el  polígon de la dreta(polígon convex) tots els angles mesuren menys de 180   per tant no hi havia cap angle còncau, quan passa això els polígons s’anomenen convexos. En canvi els polígons còncaus són els que tenen algun angle “còncau” (de més de 180 graus ).
Un altre concepte matemàtic que vam treballar va ser les diagonals. Al principi no sabíem ben bé que eren ja que pensàvem en la seva forma “Una línia recta i en diagonal”. A mesura que el temps anava avançant enteníem el seu veritable significat “Una recta que va d’un vèrtex a un altre (no pot anar a un vèrtex consecutiu).
Finalment, aquest ha estat el nostre descobriment a partir dels polígons 
Còncaus i Convexos.




Gala Romero i Marc Sanjuan, Oxigen.

1 comentari: