divendres, 19 de desembre del 2014

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Aquest any els alumnes  de  6è farem una conferència. Serà individual i d’un tema que haguem triat.


Fa uns dies, la Carme ens va explicar que aquest any cadascú faria una conferència i ens va posar tres vídeos d’exemple. Ens va explicar com es fa una conferència, ens va dir que la prepararíem a casa nostra , quan estiguéssim a punt d’acabar-la, se la ensenyaríem als mestres en una tutoria i llavors l’exposaríem als companys.  

Treballarem les conferències des del gener fins al final de curs, primer s’hauran d’oferir quatre per preparar-la i ensenyar-la després del nadal. La conferència ha de durar 20 minuts aproximadament, per ajudarnos i ajudar als espectadors visualment podem utilitzar vídeos, PowerPoint, música, fotos i objectes com per exemple aliments, llibres...  També podem buscar informació a casa, a la biblioteca, a internet...





La idea se li va acudir a les tres mestres de 6è: la Carme, la Raquel i la Sheila. Fa tres mesos que s’està planejant i és la primera vegada que es fa a l’escola. La raó per la que es fa aquesta activitat és: perquè tothom pugui treballar el que l’interessa o vulgui i per a ser capaços de parlar en públic.
Si fem aquesta activitat, podem aconseguir deixar de tenir vergonya a parlar en públic, aprendre coses que ens interessen o ens agraden i aprendre a buscar informació a diferents fonts com per exemple: internet, llibres... Podem aprendre a crear power- points , treballar a casa i així organitzarnos el temps i la feina i aprendre dels companys.
A la classe hi ha diferents opinions, com per exemple: “M´agrada poder escollir el tema”, “Es una bona activitat per perdre la vergonya”, “em sembla be perquè els que no estan acostumats a parlar es deixaran anar una mica” i “Aquesta activitat ens ajuda a comunicarnos millor  amb els altres .” Tot i així alguns pensen que es avorrida perquè encara no entenen per a què serveix, però un cop hagin vist com es fa els agradarà.
En conclusió, la conferència és una activitat que farem durant aquest curs tots els nens i nenes de 6è. Podem escollir nosaltres mateixos el tema, i d’aquesta manera podem treballar i investigar temes que ens interessen i ens agraden.

Angela,Marina,Iker B  i  Tomas R, grup d’Oxigen.



1 comentari:

  1. Molt interessant es una bona manera de perdre la vergonya i ensenyarli coses noves als teus companys.

    ResponElimina